An Ji White - zelený čaj
Popis
Jak již bylo řečeno, kultivar čaje Anji White pochází z roku 1982, kdy byl nalezen jediný keř, který se posléze kultivoval pro zvýšení produkce pro obchodní účely. To má dodnes za následek poměrně omezenou produkci tohoto čaje a tedy i jeho vzácnost a vyšší cenu. Slovo White je v názvu proto, že nezpracované lístky mají bílou barvu a pro teplota vody by při přípravě tohoto jemného čaje tedy nikdy neměla přesáhnout 80 °C.
Pro svou lehkou osvěžující chuť je Anji White ideálním kandidátem na přípravu metodou Cold-Brew.
Doporučená teplota vody: 70-80 °C
Doporučená doba louhování: 1. nálev – 1:00 sec, 2. nálev – 0:30 sec, 3. nálev – 1:30 sec
Počet nálevů: 3 - 4
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář