Da Hong Pao - Velké šarlatové roucho - polozelený čaj

Neohodnoceno
 
Novinka Tip Efekt lupa
 
  • 1 z 2

Nepochybně nejznámější představitel tzv. „tmavých“ oolongů nalézá svůj původ v horské oblasti Wuyi, v jejíž kamenité půdě se čajovníkům velmi daří. Především pro milovníky pečených čajů je právě Da Hong Pao tou správnou volbou.

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem
Varianta
199 Kč 389 Kč od 199 Kč    
Kategorie Polozelený čaj (Oolong)
 

Při výrobě tohoto proslulého čaje se pak dbá na tradiční postupy a nejdůležitějším prvkem je zde pomalé opékání lístků nad dřevěným uhlím, dokud se zcela nevysuší. To zajišťuje tomuto čaji nezaměnitelné lehce kouřové aroma s tóny čokolády a nálev syté hnědorudé barvy. Čaroděj zastává názor, že aftertaste tohoto čaje je velmi podobný tomu u kvalitní whisky – dlouhotrvající, komplexní a do sladka.  

Doporučená teplota vody: 90 °C

Doporučená doba louhování: 1. nálev – 1:30 sec, 2. nálev – 1 min, 3. nálev – 2-3 min

Počet nálevů: 3 - 4